Basur Tedavisi Nasıl Gerçekleştirilir?

featured

Erkekler; yaşa ve genetik faktörlere bağlı olarak birtakım sağlık sorunları ile karşılaşırlar. Hemoroid olarak da bilinen basur; birçok erkeğin korkulu rüyasıdır. Makat bölgesinde kaşıntı, ağrı ve kanama gibi şikayetleri olan erkekler; basurdan şüphelenirler.

Hemoroidal damarlar her insanda bulunur. Söz konusu damarların genişlemesi ve yastıkçık şeklinde şişmesi; hemoroid olarak tanımlanır. Bu damarlar; makat çıkışında ve rektumun alt kısmında yer alır. İç ve dış olmak üzere iki farklı hemoroid türüne rastlanır. Hemoroid; en kısa sürede tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Tedavi edilmediği takdirde insanların yaşam standartları düşer. Çok daha ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalırlar.

Hemoroid Belirtileri Nelerdir?

Hemoroid; her ne kadar kendisini birtakım belirtiler ile gösterse de bu rahatsızlıktan muzdarip olan insanların önemli bir kısmında bu belirtilere rastlanmayabilir. Hemoroidal damarlarda ağrı, makat bölgesinde kaşıntı ve rahatsızlık, dışkıda parlak kırmızı renkli kanama gibi semptomlar ile karşı karşıya kalan hastalar da vardır. Hemoroid belirtileri ciddiye alınmalıdır. Kişinin vakit kaybetmeden doktora gitmesi gereklidir. Buna ek olarak, hemoroidal damarlarda kanamanın asıl sebebi basur olmayabilir. İnsanlar; dışkılamanın ardından kanın tuvalete düştüğünü de görebilirler. Dışkılama sırasında zorlanma ve ıkınma; kanamanın asıl sebebidir. Kan kaybı; bazı durumlarda kronik hale gelebilir. Bu durum; demir eksikliğine bağlı kansızlığa sebebiyet verebilir. Yorgunluk, halsizlik ve baş ağrısı gibi sorunlar ortaya çıkabilir.

Hemoroid hastaları süreç içerisinde birtakım sorunlar ile karşılaşabilirler. Bilhassa makat çevresindeki kaşıntı can sıkıcı bir durumdur. Bunun yanı sıra, iç hemoroidlerin genellikle bir belirti ile ortaya çıkmadığını söylemek gerekir. Fakat, hemoroidal damarların makattan sarkması; birtakım şikayetlere sebebiyet verebilir. Bu yüzden, iç hemoroid; kendisini kanama, kaşıntı ve ağrı gibi farklı şikayetler ile gösterebilir. Makatta akıntı, ıslaklık, rahatsızlık ve dolgunluk hissi de hemoroid belirtileri arasında yer alabilir.

Basur Tedavisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Basur tedavisi farklı şekilde gerçekleştirilir. Hastaya uygulanacak olan tedavi; hemoroidin konumuna, derecesine ve hastanın şikayetlerine bağlı olarak farklılık gösterir. Hasta; her şeyden önce, yaşam tarzında birtakım değişiklikler yapmalıdır. Günde 20-30 gram kadar lif tüketmesi şarttır. Bunun yanı sıra, günde en az 1-1.5 litre su içilmelidir. Hasta; söz konusu beslenme kriterlerine uyduğu takdirde kabızlık gibi önemli bir sorundan kurtulur. Anal kanal üzerindeki basınç azaltılır. Bu sayede, hastanın şikayetlerinde azalma olur.

Birçok kişi; makatta kaşıntıdan şikayet eder. Doktor; bu sorunu ortadan kaldırmak adına hastaya ağrı kesici kremler verir. Bu kremler düzenli olarak kullanıldığı takdirde hastanın kaşıntı şikayeti de bir süre sonra ortadan kalkar. İç basur tedavisi için band ligasyon yönteminden yararlanılır. Bir başka deyişle, basura sebep olan damarların lastik bir banttan yardım alınarak boğulması ve düzeltilmesi söz konusudur. Dördüncü derece iç hemoroidlerde ise cerrahi tedaviden yararlanılır.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Basur Tedavisi Nasıl Gerçekleştirilir?