Güldürü Üstadı Nejat Uygur Anılıyor

featured

Geleneksel Türk temaşa sanatında kendine özgü bir tavır geliştirerek, rol aldığı oyunlarda ustalaşan oyuncu Nejat Uygur ölümünün 7.yıldönümde anılıyor.

Öğretmen bir annenin ve subay bir babanın üç çocuğundan ortancası olan Sanatçı, ilk olarak İsmail Dümbüllü tarafından keşfedildi. Uygur, 1938’de tiyatroya adım attı ve Sarıyer Halkevi’nin tiyatro bölümündeki Avni Dilligil Tiyatrosu’nda kısa bir süre amatör olarak oyunculuk yaptı. Uygur, 1938’de tiyatroya adım attı ve Sarıyer Halkevi’nin tiyatro bölümündeki Avni Dilligil Tiyatrosu’nda kısa bir süre amatör olarak oyunculuk yaptı.

60 Yılını Tiyatroya Verdi

Türk tiyatrosuna gönül veren ve 60 yıldan fazla sahnede kalan usta sanatçı, geleneksel Türk temaşa sanatında kendine özgü bir tavır geliştirerek, rol aldığı oyunlarda çocuksu tiplemeleriyle söze dayanan oyunculuğuyla ve hafif komedileriyle adından söz ettirmeyi başardı.

Orası Tımarhane mi?”, “Benim Annem Evden Neden Kaçtı”, “Cibali Karakolu”, “Hanedan”, “Hastane mi? Kestane mi?”, “Kaynanatör”, “Miğferine Çiçek Eken Asker”, “Minti Minti”, “Param Yok Memet, “Sizinki Can da Bizimki Patlıcan mı?”, “Şeytandan 29 Gün Evvel Doğan Çocuk” ve “Zamsalak” gibi oyunlarda sahne aldı.

“Cafer’in Nargilesi”, “Cafer Bey İyi, Fakir ve Kibar”, “Cafer Bey”, “Beyaz Melek” ve “Vizontele Tuuba”  gibi sinema filmlerinde oynadı.

Nejat Uygur, 2007’de beyin damarlarında oluşan tıkanıklık sebebiyle kısmi felç geçirdi, 18 Kasım 2013’te solunum yetmezliği sebebiyle 86 yaşında vefat etti. Sanatçının cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Güldürü Üstadı Nejat Uygur Anılıyor