• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Keloğlan filmi nerede çekildi? 1971 Keloğlan filminin oyuncuları ve konusu.

featured

Keloğlan filmi nerede çekildi? 1971 yılında vizyona giren Komedi türünde olan Keloğlan nerede çekildi, Keloğlan filmi oyuncuları kimler, Keloğlan nerede çekilmiştir, Keloğlan filmi konusu ne? Rüştü Asyalı’nın Keloğlan olduğu film serisinde Suna Pekuysal Keloğlan’ın annesi, Hulusi Kentmen ise padişah rolünde yer almıştır. Keloğlan serisi, 1976 yılına kadar toplam 6 filmden oluşuyor. İşte Keloğlan filmi hakkında merak edilen ayrıntılar haberimizde…

Keloğlan filmi oyuncuları

Süleyman Mert Özdemir yönetmenliğinde çekilen Keloğlan filminin oyuncularının bir bölümünü şu isimler oluşturuyor: Rüştü Asyalı, Birtane Güngör, Aydın Babaoğlu, Hulusi Kentmen, Suna Pekuysal, Kayhan Yıldızoğlu, İhsan Yüce, Zeki Alpan, Faik Coşkun, Lütfü Engin ve Celal Yonat.

Keloğlan konusu

Keloğlan filmi nerede çekildi?
Keloğlan filmi nerede çekildi?

Keloğlan konusu Pratik zekası ve temiz kalpliliği ile bilinen Keloğlan, Cankız’ın yardım çağrısına kayıtsız kalamaz. Hayvanların hayatı tehlikededir. Keloğlan ve arkadaşları hayvanların soyunu tüketmeye çalışan zalimlere karşı savaşmak zorundadır. Keloğlan bu sefer de zekası sayesinde zalimleri yenebilecek midir? Senaryosunu Suavi Sualp’ın kaleme aldığı yönetmen koltuğunda ise Süreyya Duru’nun oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Rüştü Asyalı, Birtane Güngör, Aydın Babaoğlu ve Hulusi Kentmen gibi isimler yer alıyor.

Keloğlan filmi için sözlükte neler dediler?

Keloğlan Filmi hakkında ekşisözlük yazarlarından bazıları şunları söyledi:
daha sonra nasreddin hoca gibi uydurma bi çok hikayesi, fıkrası türemiştir… keloğlan devlerle, ülkelerle cenq eder, padişahın kızını, ülkenin onurunu, ebesinin hörekesini kurtarır. hep tesadüf eseri şan şöhret sahibi olur ama pek bi zekidir, üstleik kafasının kel olmasına rağmen zekidir. bi de annesi wardır, hep mutlu sonla biter, fekat garibandır, mağdurdur… eğlencelik bi masal kahramanıdır, gerçekten yaşadığına dair söylentiler olmasıyla birlikte, masallarında çocuklara “öğüt”ler wardır… severim, özlerim…

Keloğlan ile Cankız filminde, Keloğlan, padişahın kızını almak için yapılan yarışmada şu şekilde tanıtılır:
“Anadolu çocuğu pek sever kavurmayla cacığı, Mehmet oğlu Keloğlan.” Filmde Keloğlan (Rüştü Asyalı), Padişah (Hulusi Kentmen) kızını (Birtane Güngör) almaktan daha zevkli bir iş keşfetmiştir. Padişah kızını verseler de almamak.

Keloğlan filmi nerede çekildi

1971 yılında izleyicilerle buluşan Keloğlan filminin nerede çekildiği merak ediliyor. Filmin köy sahnelerinin Antalya, Konyaaltı’da; şehir ve saray sahnelerinin İstanbul’un çeşitli noktalarında çekildiği bilinmektedir.

Filmin en sevilen sahnelerinden birisi de Keloğlan’ın (Rüştü Asyalı) Aykız’ın (Padişahın kızı, Birtane Güngör) başında söylediği uyan uyan şarkısıdır. Sözleri şöyledir :

Uyan güzel aç gözünü
Dinle aşıkın sözünü
Vermişim sana özümü
Benim aykızım sultanım

Uyan uyan…
Uyan uyan uyan uyan…

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
1
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Keloğlan filmi nerede çekildi? 1971 Keloğlan filminin oyuncuları ve konusu.