Saç Ekimi Nasıl Bir İşlemdir?

featured
Aesthetics Doctor inject treatment serum vitamins to hair fall area on head by Syringe, Short Hair Loss control therapy clinic to prevent falling in working senior man woman, studio lighting isolated

Saç ekimi, saç köklerini enseden alıp saçsız bölgeye taşıyan cerrahi bir işlemdir. Donör bölgedeki saçlarınızı kaybetmiş olsanız bile ekilen saçlar uzamaya devam edecektir. İşlem yaklaşık iki ila üç saat sürer ve lokal anestezi altında yapılabilir. Saç ekimi klinik ortamında gerçekleştirilir. Hospitalturk saç ekiminin üst düzeyde bir kalitede yapılması konusunda teknik donanım ve alanında uzman olan ekibiyle sizlere hizmet sunmak konusunda iddialı bir konumda yer almaktadır.

Saç ekimi aynı zamanda “saç restorasyonu” olarak da adlandırılabilir. Kellik için etkili bir tedavidir, ancak aynı zamanda maliyetlidir ve herkeste işe yarayacağı garanti edilmez. Bu uygulama, saçı eski haline getirmenin en popüler yoludur ve onlarca yıldır kullanılmaktadır. Saç ekimi, saçın kafa derisinin bir bölgesinden diğerine taşınmasını içerir. Burada farklı teknik ve yöntemlerin sürece dahil olması saç ekimimin çok daha başarılı bir şekilde hayata geçmesini mümkün kılar. Hospitalturk yeni nesil teknik ve yöntemleri başarılı bir şekilde uygulayarak; tam olarak istediğiniz etkiyi elde etmenizi mümkün kılmaktadır.

Yaş, genetik ve alopesi gibi tıbbi durumlar nedeniyle saçları dökülen hem erkek hem de kadınlara saç ekimi uygulanabilir. Bu uygulama, sağlıklı saçları kafa derinizin bir bölgesinden diğerine taşıyarak doğal görünümünüzü geri kazanmak için tasarlanmıştır. Donör bölgeleri olarak adlandırılan, kafanızın arkasından veya yanlarından 1-4 saç içeren küçük cilt tıkaçlarının çıkarılmasıyla yapılırlar. Bu tıkaçlar, kafa derinizin saçsız bölgesindeki küçük deliklere yerleştirilecektir. hospitalturk.com bu sürecin sorunsuz bir şekilde tamamlanması konusunda üst düzeyde bir hizmeti sizlerle buluşturma kabiliyetine sahiptir.

Saç Ekimi Neden Yapılır?

Saç folikülleri, her bir saç teline rengini veren pigment hücreleri ve her saç telinin kökünde yeni büyümeyi sürdürmeye yardımcı olan kök hücreleri içerir. Tek bir folikül, hepsi yeni büyüme için beslenme ve destek sağlamak üzere birlikte çalışan bu tür birkaç yüz hücre içerir. Saç folikülleri çok sayıda bulunmaktadır. Burada tercih edilen yöntem ve tekniğe bağlı olara saç ekiminin yapılmasında birtakım farklılıklar da ortaya çıkar. Saç ekiminde istenilen etkinin elde edilmesi için klinik tercihine dikkat ediyor olmak gereklidir.

Saç ekimi, başın arka ve yan kısımlarından alınan saç köklerinin kelleşmiş veya seyrelmiş bölgelere ekilmesiyle saçın doğal görünümüne kavuşturulması için yapılan cerrahi bir işlemdir. Bu işlem, kafa derisinin herhangi bir yerinde yapılabilir, ancak en çok saçsız alanlar için çalışır. İnsanların saç ekimi yaptırmayı düşünmesinin birkaç nedeni vardır. Özellikle estetik kaygıların giderilmesi konusunda saç ekiminin başarılı bir uygulama olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz.

Saç dökülmesi için cerrahi seçenekler son zamanlarda sıklıkla tercih edilmektedir. Mesela; saç çizgilerini geri çekmek için geleneksel tedavilere alternatifler aradıkça saç ekiminin giderek popüler hale geldiği bilinmektedir. Çünkü saç ekimi, doğal görünümünüzü geri kazanmanıza yardımcı olabilir. Bu da güveninizi ve benlik saygınızı yeniden kazanmanıza olanak tanır. Bir estetik görsellik konusunda saç ekiminin üst düzeyde bir etkiyi ortaya koyabilme kabiliyeti bulunmaktadır.

Saç Ekiminin Sonuçları Nasıldır?

Saç ekimi, doğal görünümünüzü geri kazanmak için tasarlanmıştır. Saç ekimi, saç köklerinin başın bir kısmından diğerine taşınmasını ve yeniden düzenlenmesini içeren kozmetik bir cerrahidir. Saç restorasyonu olarak da bilinir. Saç ekiminin sonuçları söz konusu olduğu zaman hem estetik anlamda hem de sağlıklı bir görünüm anlamında önemli kazanımlar karşımıza çıkar. Bu durumun doğal sonucu olarak günümüz koşullarında saç ekimine olan ilgi ve ihtiyaç günden güne artış göstermektedir.

Saç ekimi, kellik problemi yaşayan ve saçlarını tamamen kapatmak isteyen kişilere yapılır. Kemoterapi tedavisi nedeniyle saçlarını kaybetmiş kişiler, alopesi, trikotilomani vb. cilt rahatsızlıkları için de faydalı olabilir. Dolayısıyla günümüz koşullarında saç ekiminin farklı nedenlerden dolayı uygulandığını rahatlıkla ifade edebiliriz. Bu uygulamanın ön plana çıkan avantajı, size saç derinizin ne kadarının açıkta kalacağını ve saçınızın ne kadarının kapatılacağını seçme özgürlüğü vermesidir. Bu, ameliyattan sonra bile doğal görünümünüzü korumanızı mümkün kılmasıdır.

Saç ekimi, başın bir kısmından saç içeren doku şeridinin çıkarılması ve saç köklerinin incelmesi veya kaybının olduğu başka bir bölgeye yerleştirilmesidir. Şerit, birçok sağlıklı folikülün bulunduğu bir bölgeden çıkarılır, böylece bir kerede alınmasına gerek kalmaz. Saçlar vücudumuzun bir parçasıdır ve onlarsız yaşamayı düşünemeyiz. Saçtaki bir kayıp veya hasar, herhangi bir bireyi endişelendiren bir konudur. Saç dökülmesi normalden fazla olunca insanlar dökülen saçlarını geri kazanmanın yollarını aramaya başlarlar. Saç ekimi, kaybedilen saçların geri kazanılmasıyla sonuçlanan tedavilerden biridir.

Saç Ekiminin Avantajları Nelerdir?

Günümüz itibariyle saç ekiminin avantajları gündeme geldiği zaman karşımıza geniş kapsamlı avantajlar çıkar. Saç ekimi her şeyden önce tasarımda mükemmellik ortaya koyar. Ekilen saçlar doğru yere yerleştirilerek doğal görünürler ve bozulmazlar. Bu, kel bölgeye estetik bir görünüm verir ve bu işlemi yaptıran kişilerde mükemmellik ve memnuniyet ile sonuçlanır. Yine saç ekimi doğal bir görünümün sağlanması konusunda üst düzeyde bir başarıyı ortaya koyar.

Saç eliminde ekilen saçlar doğal gibi görünür ve kafada yapay veya sahte görünmez. Bu tedavinin hiçbir yan etkisi yoktur, bu da onu kellik veya saç incelmesi tedavisi için mevcut en güvenli seçeneklerden biri yapar. Saç ekimi, saçların kafa derisinin bir kısmından diğerine taşınması işlemidir. Bu çeşitli nedenlerle yapılabilir. Saç ekiminin en yaygın nedenleri, erkek tipi kelliği düzeltmek ve hastalık ya da kaza sonucu dökülen saçların görünümünü eski haline getirmektir.

Saç ekiminin diğer kaybedilen veya zarar görmüş saçları eski haline getirme yöntemlerine göre avantajı, görünür bir iz bırakmaması ve minimum rahatsızlıkla yapılabilmesidir. İşlem genellikle lokal anestezi altında yapılır. Bu nedenle hastalar ameliyat sırasında herhangi bir ağrı hissetmezler. Hospitalturk saç ekimini hasta konforu açısından ideal bir şekilde hayata geçirmektedir. Böylece tam da aradığınız standartlarda bir saç ekimi yaptırmanızı mümkün kılar.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Saç Ekimi Nasıl Bir İşlemdir?