Ümit Özdağ’dan Akşener’e Çok Sert Tepki: “HDP ile Anayasa Hazırladılar”

featured

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Özdağ ile dün başlayan söyleşiye bugün devam ediyoruz. “Tarlamız başkası tarafından sürülmesi diye mücadele verdim” diyen Özdağ’a göre, Akşener HDP ile ilişkiler konusunda doğruları söylemiyor.

Yaptığı açıklamalar sonrasında parti yönetimi tarafından savunması istenen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ bugün bir basın toplantısı düzenledi.

Özdağ, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında İYİ Parti ile HDP’nin gizli gizli anayasa taslağı üzerinde çalıştığını bir kez daha açıkladı.

İşte Özdağ’ın basın toplantısındaki açıklamaları:

İYİ Parti’nin kuruluş aşamasından beri içimizde büyük bir sorun olan FETÖ’cü sızma konusunda İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Akşener’i birçok kez uyarmama rağmen, Sayın Akşener şüpheli siyasi-ekonomik-ailevi ve örgütsel ilişkiler ağının ortasında olan ve kurucular kurulu üyesi olmasını engellediğim Buğra Kavuncu’yu önce GİK üyeliğine ve genel başkan yardımcılığına, sonra parti sözcülüğüne taşımıştır.

20 Eylül 2020’de yapılan İYİ Parti Kongresi’nde İYİ Parti, Meral Akşener, Koray Aydın, kara listeye alınan milletvekilleri, üstü örtülü talimat ile çizdirilen ve az oy alması sağlanan Yavuz Ağıralioğlu zarar görmüş ve yara almışken, bir tek GİK’e ve divana 4’er kişi sokan Buğra Kavuncu Kongre’de karlı çıkarılmış ve Akşener tarafından kendisinden sonra genel başkanlığa taşınmak istemiştir.

Değerli basın mensupları,

Tekrar altını çizerek ifade etmek istiyorum. Buğra Kavuncu’yu  işadamlığını bırakarak, Türkiye’yi siyaset ile kurtarmaya karar vermiş bir kişi olarak değerlendirmemeliyiz. Buğra Kavuncu; Ruzi Nazar, Ruzi Nazar’ın patronu Duane  R. Clarridge, Enver Altaylı ve Altaylı’nın bugünkü bağları çerçevesinde değerlendirilebilir.

“HDP ile Anayasa Hazırladılar”

İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, 2018 genel seçimlerinden önce İYİ Parti’den iki kişiye talimat vererek divandan ve GİK’ten habersiz CHP, Saadet Partisi ve HDP’liler ile birlikte oturup 4 ay boyunca seçimlerin ikinci tura kalması durumunda açıklanacak bir anayasa hazırlatmıştır. Esasen CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 2 Haziran 2018’de Cumhuriyet gazetesinde verdiği demeçte, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu’nun başkanlığında Millet İttifakı üyesi İYİ Parti, CHP ve Saadet Partisi’nin Anayasa taslağının bittiğini açıklamış. Ancak sonradan öğreniyoruz ki masada HDP de varmış.  İYİ Parti’nin iki kurucusundan birisi, divan üyesi ve İYİ Parti milletvekili olarak ben bundan tesadüfen haberdar oldum. 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ümit Özdağ’dan Akşener’e Çok Sert Tepki: “HDP ile Anayasa Hazırladılar”