kuzey-kore-hazır

Kuzey Kore’de Savaş Çanları !

Kuzey Kore’nin başkentini boşaltarak savaş pozisyonuna geçtiği iddia ediliyor. Japonya ise bazı savaş gemilerini ABD donanma grubuna katılmak üzere hazırlıyor.Kuzey Kore tarafında alarm sesleri duyulduğu belirtiliyor.

Rus Pravda gazetesinin Kuzey Kore medyasına dayandırdığı haberde Kuzey Kore ordusunun savaş pozisyonu aldığı ve ülkede sirenler çaldığı belirtiliyor. Güney Koreli kaynaklar sınırın öbür tarafında halkın sığınaklara yönlendirildiğini ifade ediyor.Bölgeden edinilen bilgi ve görüntülerde , şehirlerde sirenlerin çaldığı duyuluyor.İddiaya göre Kuzey Kore başketi Pyongyang tahliye ediliyor.

Bazı Japon Gemileri ABD Filosuna katıldı

ABD’nin bir donanma grubunu  Kore yarımadasına göndermesinin ardından, Japonya’nın da kimi savaş gemilerini bu donanma grubuna katılmak üzere hazırladığı duyuruldu.

The Guardian’ın haberine göre bu hamleyle birlikte Japonya Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ni “caydırmayı” amaçlıyor. Güney Kore’den yapılan açıklamadaysa ABD’nin “önleyici” saldırısının desteklenmeyeceği duyurulmuştu.

Trump ile Xi Jinping Telefonda Görüştü

Dün akşam saatlerinde ABD lideri Trump ile Çin Halk Cumhuriyeti Xi Jinping’in telefon görüşmesi gerçekleştirdiği öğrenilirken , Çin’in Kore sınırına askeri yığınak yaptığı da gelen bilgiler arasında.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kuzey Kore’de Savaş Çanları !

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.