Seçimin Galibi

featured

Dün akşam İstanbul tarihi bir seçim gerçekleştirdi. Seçimi Ekrem İmamoğlu büyük bir farkla kazandı. Seçime ilişkin düşüncelerimin bir kısmını twitter üzerinden paylaşmıştım. Ekrem Bey’in bu denli büyük oya kavuşmasında onun birleştirici tavırları, 31 Mart mağduriyeti oldukça etkili oldu.

Seçim öncesi son birkaç günde teröristbaşının, kardeşinin söylemlerinin Cumhur İttifakı ve onlara yakın medya gruplarında yer alması; Türk Milliyetçileri tarafından büyük tepki topladı. Bunun yanında HDP’nin de Millet İttifakı’nı açık desteği benzer tepkileri aldı. Bu durumu, teröristbaşının mektubundan birkaç gün önce yine bu köşede Türklerin Oyu başlıklı yazımla gündeme getirmiştim.

Ekrem İmamoğlu‘nu tebrik ediyor ve ekibiyle aldıkları görevde başarılar diliyorum. Umarım öncekilerin düştüğü hatalara düşmezler.

Şimdi bu yazının asıl noktasına değiniyorum. Seçimin galibi, Kürtçü bloğu oldu. Nasıl mı? Bir tarafta HDP, diğer tarafta Teröristbaşı iki tarafta da kendi menfaatlerine politika izlenmesine öncü oldu. Pekiyi Türk Milliyetçileri? Cumhur İttifakı’nda MHP, Millet İttifakı’nda İYİ Parti var. Türk Milliyetçileri de bu seçimin kazananı değil mi? Değil. Çünkü Kürtçü bloğu, kendileri arasında kavgaya tutuşmadı. Türk Milliyetçileri bunu ne yazık ki başaramadı. Kürtçülerin geçtiği dümene, ne yazık ki Türk Milliyetçileri geçemedi.

Şimdi kendini Türk Milliyetçisi tanımlayan siyasilerin, siyasilerin danışmanlarının muhasebe etme zamanı.

Bir gün Türk Milliyetçilerinin galip olması dileğiyle.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Seçimin Galibi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.